Известие

Collapse
No announcement yet.

Режим на климатроника - Въпрос

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Kuku
    Един бутон с двоен режим
    Ами, значи може да поискаш максимални настройки за по-бърз ефект, предполагам
    по принцип и аз така смятам, защото когато е на АутоФул за нула време достига оптимална температура, при само Ауто е по-бавно, а явно при АутоЕкон е това, което каза колегата, системата се пробва да подържа температура с наличния ресурс, тоест без компресор.
    Ръчния е ясен, той може да е с Екон или без Екон.

Горе долу вече си го обясних. На Ксантията ми беше по-различно, но сега като направих връзката ефектите от различните комбинации са били същите.
    Алфа 166, 2.0 ТС 2001год.

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

Ето ви описанието на режимите
      Режимът е вдясно над полето PREVIEW
      164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

от къде ги намираш тези работи
        Алфа 166, 2.0 ТС 2001год.

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

Който търси намира
          164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

Re: Режим на климатроника - Въпрос

Първоначално публикувано от angel1974
            Имам следния въпрос. каква е разликата, когато си включиш режим ECON на климата.

AUTO и MAN са ясни, AUTO FULL също, но не мога да схвана идеята на ECON режима. Компресора ли работи на по-малка мощност, какво ли,

Също така на ръчката за чистачките има врътка, която предполагам, че сменя режима на пръскалките, ама и това не съм сигурен, че е така
            ЕКОН се включва през зимата ,когато не ти трябва компресора

Comment

Първоначално публикувано от S@gittarius Покажи съобщение
              Ето ви описанието на режимите
              Режимът е вдясно над полето PREVIEW
              къде е това описание?Защото и на мен ми е малко трудно с тези копчета.Как мога да си го направя да духа навсякъде.И какъв е примерно смисъла да ми се включва компресора през зимата?
              Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
              Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.

Comment

няма никакъв смисъл да се включва компресора, като за целта го изключи с копчето - екон, и на екрана ти се маркира екон(наи-вдясно).
                sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                  няма никакъв смисъл да се включва компресора, като за целта го изключи с копчето - екон, и на екрана ти се маркира екон(наи-вдясно).
                  Това ми стана ясно.Но как да го направя да духа навсякъде.
                  Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
                  Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                    Напротив има и то голям!
                    Малко разяснения:
                    Когато е включен компресора имаш винаги студ на втория топлообменник в купето (когато има климатик винаги са два).
                    При колите климатика не обръща режимите както при домашните климатици, а е винаги на студено, топлото идва от температурата на двигателя.

Смисълът да се включва компресора зимата е следния:
                    когато въздуха минава през топлообменника на климатика се изсушава, което е и целта. Затова когато натиснеш копчето за изсушаване, дори и да е спрян ръчно компресора от ECON, климатроника го включва дори на някой коли затваря клапата за външен въздух за да не вкарва допълнително влажен въздух.
                    FIAT Punto 1,9 JTD
                    EX Alfa 166 2.0TS 155hp with 18'' RIM
                    sigpic

Comment

Да, точно така , благодаря колега..
                      Ако искаш само за топло няма никакъв смисъл от компресора, ако искаш за изсушаване е друга работа...
                      Незнам какво означава да духа от всякъде, но смяната на вариантите става от копчето което е в групата копчета долу вдясно. то е наи горното от тях и като го натискаш позициите се изреждат на дисплея.
                      sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

И пак да кажем, че компресора така или иначе гасне под определени градуси навън. Стандартно е 3- 6 градуса.
                        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Мого глупави въпроси се зададоха. Хора 1клас ли сте

Comment

Незнанието не е глупост!
                            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Най добре и зимата да се включва компресора карайте на AUTO

Comment

Първоначално публикувано от krasivl Покажи съобщение
                                Най добре и зимата да се включва компресора карайте на AUTO
                                Това наистина ли е така.. В смисъл това че е включен води ли до неговата амортизация, разход на гориво и въобще наистина ли е по-добре да е включен през зимата. Аз досега не съм го включвал за да не го търкалям напразно...
                                sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Working...
                                X